Alkoholilain uudistusta vastustaessaan Keskusta unohtaa omansa

Julkaistu Hämeen Sanomissa ja Aamupostissa 2.6.2017

Alkoholilain uudistuksen vastustus Keskustalaisten toimesta on mielestäni erikoista, kahdestakin syystä. Pienpanimot käyttävät lopputuotteidensa valmistuksessa pääosin kotimaista viljaa. Panimoalan kasvu sataisi siis myös viljelijöiden, eli Keskustan perinteisten kannattajien, laariin. Suomessa on jo nyt pelkästään mallasviljan viljelyyn erikoistuneita viljelijöitä, mutta heidän tuotteensa menevät pääosin isoille tuottajille tai vientiin. Pienpanimoiden määrän kasvun myötä viljelijöiden ja panimoiden yhteistyö voisi lisääntyä ja se saattaisi poikia myös täysin uusia innovaatioita.

Viljelijöiden tilanteen paranemisen lisäksi pienpanimo-oluiden parempi saatavuus elävöittäisi maaseudun kuolevia kyläkeskuksia ja niiden kyläkauppoja, eli juuri Keskustan vahvoja kannatusalueita. Mökkiläiset ja ohikulkijan hakisivat kyläkaupasta tai panimomyymälästä paikallisen pienpanimon oluita sen sijaan että ostaisivat suurpanimoiden massatuotteita automarketeista.

Onko Keskusta unohtanut omansa?

Kommentointi on suljettu.

css.php